Novi Sad
26.01.2014.
11:19
Na tribini "Šta će biti sa zakonom o radu" održanoj u Radničkom domu "Svetozar Marković" u Novom Sadu predstavnici sindikata i levičarskih organizacija izneli su svoje primedbe vezane za izmene Zakona o radu.
  • Poslednji Vojvođanin

    26.01.2014 17:02
    Džeronimo
    Poslodavci = Koza nostra.
    U Srbiji je na delu najgori mogući oblik kapitalizma.
    Svi poslodavci, ali baš svi odreda, i privatni i oni iz državnih preduzeća, prvo na proveru porekla imovine. To trba da je prvi član novog Zakona o radu, a za ostalo ćemo se lako dogovoriti.
  • posmatrac

    26.01.2014 16:41
    KNJAZ
    Kada je Milos pisao ustav poslednji pasus je bio "i kako Knjaz kaze".
    Svi koji su radili kod privatnika znaju da se podpisuje ugovor u kojem se utvrdjuju pravila obaveze i prava i kao i u banci prilikom uzimanja kredita kome se ne svidjaju uslovi moze da se okrene i ode sve je stvar nuzde kako u kreditu tako i u poslu.
  • jo

    26.01.2014 15:16
    Samoupravljači
    Druže tito mi ti se kunemo.šalim se svima njima ja bi dao po jednu propalu fabriku da pokažu svoje znanje.Srbija ima malo onih koji rade a puno onih koji pala....de celog radnog veka.Tako je bilo i za vreme ćope pa smo dogurali do blata.Zato i uvozimo pasulj i beli luk iz Kine,da nije talijana i dan danas bi pravili stojadina iz 74,o nečemu naprednijem i da ne pišem.Što lepo sindikalci ne napišu svoju verziju zakona i usvoje u skupštini sa sve krkobabićima pa da onda ovde postane ko u Kijevu
  • babovina

    26.01.2014 13:51
    @sindikat
    Sindikat novosadski je porodicna prcija,babovina drage i familije mu djokic.
  • ivan

    26.01.2014 13:03
    Sindikati su pokazali da mogu stopirati zakon sigurno ne zbog kastinskih privilegija vec zbog detaljnog poznavanja sadrzaja tog zakona o radu. Dakle, taj posao su obavili bolje nego oni iz vlasti i unije poslodavaca koji su zakon prepisivali i podesavali. To vecina pojedinaca iz radnicke klase ne bi bila u stanju da uradi sama. Drugo, sindikalna borba je deo tradicije LEVICE. Nisu ih sigurno izmislili liberali. A oni koji zive na ledjima radnicke klase su gazde, vlasnici, kapitalisti - koji im otimaju vreme, zivot, slobodu i ljudsko dostojanstvo. Levicari nisu cuvari nicijih privilegija, ali to ne znaci da treba odustati od saradnje sa sindikatima, jer, koliko god kritike na racun sindikata bile opravdane, sindikati su veliki kolektivi i ne sastoje se od jednog Orbovica ili Canka.
  • trla baba lan

    26.01.2014 12:32
    Luka Laban
    Trenutno važeći Zakon o radu, nije bio vredan pažnje ni jednog sindikalnog vođe kada je donošen, a dok je na pravnoj snazi otpušteno je na 100.000 radnika !!
    Jasno je da su se sindikalne vođe ujedine zarad svojih ličnih interesa a savršeno manipulišu radnicima ( Profesionalac D. Kovačevića ).
    ipak me zaprepastila radnička klasa, najveće žrtve tranzicije,pa zar ne vide očigledno.
    Nema više i nikada neće biti samoupravnog socijalizma. Imali smo šansu sa ministrom Radulovićem a sada preti opasnost da ponovo "gledamo " Dinkića.
  • ZoranNS

    26.01.2014 12:26
    Gospodo ako niste poslodavac onda
    Gospodo ako niste poslodavac onda ste najamni radnik, psujući poslodavce mi ćemo postati umesto najamnih radnika, prosjaci. Ako vam smetaju poslodavci možete već od 1000-2000 eura otvoriti svoj biznis, da zapošljavate pod vašim uslovima, nosite rizik na tržištu, rizik od ćudi naše države, rizik od propadanja. Od lepe priče sindikata nećemo imati šta da jedemo.
  • toma

    26.01.2014 11:36
    nikad gori...
    Poslednjih par godina se pokazalo da nikad gore rukovodstvo u Sindikatima nije bilo! Osnovna stvar koja im je presudna jeste LIČNA BORBA DA SE ZAPOSLE NA SINDIKALNIM FUNKCIJAMA I POVUDKU OGROMNE ZARADE I OSTALE PRIVILEGIJE!!!! Ali niko takoreci od njih nije spreman da se volonterskim radom bori za bolja i pravednija prava zaposlenih ljudi. I sindikalne vodje su uglavnom iz propalih firmim gde nemaju plata, pa ni članarine se time ne plaćaju, imaju nisko obrazovanje, što za ovo vreme jeste nedopustivo i zbog toga su spremni da čine razne ustupke i dogovore sa svojim poslodavcima i predsednicima Sindikalnih veća, samo da bi po 10 i više godina bili na funkcijama sa zaradama od po 100.000 i više hiljada dinara. To je sramotam a sve to znam iz ličnog iskustva, ali RAD BEZ NADOKNADE ZA RAZLIKU OD VEĆINE.
  • Sedam

    26.01.2014 11:31
    Šta ima levičarski u čuvanju privilegija zaštićene kaste, na račun većine radničke klase ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna